اگر صدایی می شنوی که به تو می گوید نمی توانی نقاشی کنی، با این حال ادامه بده….وناگهان آن صدا خاموش خواهد شد!
امروزه متریال های زیادی برای تکنیک های رنگی و بازی با رنگ ها وجود دارد و هنرمندان بسته به کاربرد، تصمیم به اجرا با آنها می گیرند.
یکی از متریال هایی که برای آموزش رنگ شناسی بسیار کاربرد دارد، گواش است.
گواش گونه ای از رنگ است که پایه آب دارد و حتی پس از خشک شدن نیز با آب واکنش میدهد.متریال گواش وآبرنگ با هم تفاوت دارند و نباید این دو را یکی بدانیم اما از بسیاری جهات به هم شباهت دارند و برخی نقاشان این دو متریال را همزمان به کار میگیرند. تعداد رنگ دانه های گواش بیشتر از آبرنگ است و این باعث داشتن ظاهری غلیظ تر می شود.

گواش در واقع یک آبرنگ غیر شفاف است و از رنگ دانه های مشابه آبرنگ و یک نوع صمغ عربی ساخته می شود.به همین دلیل نقاشی حاصل از رنگ های گواش به ظرافت و شفافیت آبرنگ نمی شود.
گواشهای با کیفیت، رنگ دانههای طبیعی بیشتری دارند که باعث میشوند پس از استفاده شفاف تر به نظر برسند .رنگ گواش به دلیل سادگی دراستفاده و کنترلی که می توان درحین کار داشت گاهی مختص به کودکان شمرده می شود، در حالی که برای تصویر سازی و آنالیز رنگ کاربرد های بسیار دارد.
گواش همانند آبرنگ، این قابلیت را دارد تا پس از خشک شدن رنگ، نقاشی را ادامه داده و لایههای جدیدی را با ترکیب کردن با لایههای زیرین ایجاد کرد . با این حال، ایجاد لایههای فراوان گواش، باعث ترک خوردن و خراب شدن رنگ خواهد شد .
بر خلاف آبرنگ، گواش به بافت کاغذ نفوذ نکرده و فقط لایه لایه بر روی کاغذ جا می گذارد و بافت محدودی را ایجاد می کند.
یکی از استفادههای رایج از گواش، در کنار کار کلاژ است. به صورتی که تکههای نقاشی گواش با کلاژ تغییر شکل داده و اثر متفاوتی را خلق میکنند. هنری ماتیس از هنرمندانی است که از این شیوه بسیار بهره برده است.
وسایل مورد نیاز برای کار با گواش:
۱/گواش
۲/قلمو های سرگرد و سر تخت (دسته کوتاه)
۳/پالت تخم مرغی
۴/مقوا ۲۸۰ گرمی
۵/ظرف آب
۶/دستمال کاغذی

در مرحله اول آموزش تکنیک گواش بهتر است طرح مورد نظر را با مداد HB روی کار پیاده کنیم و بعد از چک کردن با طرح اصلی رنگ گذاری را شروع می کنیم.
ابتدا رنگ های مورد استفاده را با استفاده از کاردک در پالت تخم مرغی قرار می دهیم این کار به تمیز نگه داشتن رنگ ها کمک شایانی می کند. در آموزش تکنیک گواش برای روشن کردن نیازی به اضافه کردن آب نداریم و از رنگ سفید استفاده می کنیم.
یکی از نکات بسیار مهم در آموزش تکنیک گواش این است که باید لایه زیرین خشک شود تا ما بتوانیم لایه بعدی را بگذاریم در غیر این صورت احتمال زیادی وجود دارد که رنگ ها چرک شده و زیبایی خود را از دست بدهد.
بعد از اضافه کردن لایه های رنگی و سایه روشن ها، با استفاده از یک قلمو ریز می توانیم جزییات بیشتری را جهت زیبایی کار اضافه کنیم.
در انتها اگر علاقه به رنگ بازی و کسب مهارت در ترکیب رنگ دارید، گواش بهترین گزینه است.شما چقدر با این متریال آشنایی دارید؟
برای مطالعه بیشتر در مورد دوره آموزش گواش در آموزشگاه نقاشی ارژنگ کلیک کنید.
پیشنهاد می کنیم از صفحه اینستاگرام آموزشگاه نقاشی ارژنگ دیدن کنید.